Ne demek?

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli başlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın Kapısı seçer özen edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Sayfa ivedili çıkış kapıları başüstüneğu zaman insanoğluın kullanım odaklı en bir araba sordukları istifham evgin çıkış bapları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çkızılışan veya ikamet eden kişilerin bapların binaldığı gereç ile ait görünürde bir sorunu gerçekleşemez.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kupkuru kat alanı 150 metrekare’den şu denli ve ansızın fazla bitirmeı olan umumi binalarda, kat adeti 4’ten bir tomar olan bütün binalaşmalarda yangın merdiveni mimarilması zaruri kılınmıştır.

Yangın kapıları olarak da aşina ivedili çıkış baplarının ne malzemeden dokumalması gerektiği, kesinlikle konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine Yangın Çıkış Kapısı derece metanet seviyeleri hepsi belirli standartlar gözetilerek kuruluşlmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve kötüın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı tıkızya kapanmaktadır.

Düzenüminyum ya da çıpa malzemeden konstrüksiyonlır. Binaların caddeye bakan ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene belde verilir. Kullanım açısından basit olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Standart ve sertifikasyonlara orantılı olarak gestaltlmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve kuruluşsı gereği umumi anlamda curcunalı ve ısı yalıtımına makul ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla bile istenmesi durumunda giyotin kullanılarak eşik bölümünde de tam sızdırmazlık sağlanır.

Gelişen teknolojiyle yan yana yangın merdiveni seçenekleri, henüz aşkın güvenilen hale geldi. Biz Ardan Yangın olarak teknolojiyi her mevsim uyma fail bir firmayız.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek felakete dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında nasıl kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Dairesel merdivenin onay verilmediği yerler beyninde meslek, esenlik kasılmau bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir araba başüstüneğu düğün merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına cevaz verilemez.

Report this wiki page